S'ha disparat la demanda de monitors i directors d'activitats de lleure


Aquesta demanda ve motivada sobretot per dos aspectes, per un cantó la remuntada econòmica que fa que més pares i mares tornin a apuntar els seus fills a les activitats d’educació en el lleure i per l’altre també hi està influint molt i directament l’entrada en vigor de la nova normativa que regula les activitats de lleure per a infants i joves, el Decret 267/2017 que exigeix més monitoratge titulat

A les comarques gironines s’evidencia que manquen monitors i monitores però especialment directors i directores amb la titulació oficial, la demanda està en aquests moments per sobre del nombre de titulats en actiu. Sembla mentida, però és veritat. Hi ha manca de titulats de director/a d'activitats de lleure, amb el que costa trobar feina actualment, i estem suspenent contínuament cursos de director/a

"Sembla mentida, però és veritat. Hi ha manca de titulats de director/a d'activitats de lleure i amb el que costa trobar feina actualment, estem suspenent contínuament cursos de director/a" 

Si bé la temporada d’estiu és aquella on monitors i directors tenen més feina, degut a la proliferació de les activitats d’estiu com ara casals de vacances, colònies i campaments, el treball d’aquests titulats s’ha convertit en una veritable professió que pot generar ocupació al llarg de tot l’any, combinant les esmentades activitats d’estiu amb les activitats de lleure vinculades al medi escolar: activitats extraescolars, menjadors, i colònies escolars fonamentalment.

Per obtenir la titulació oficial de monitor d’activitats d’educació en el lleure infantils i juvenils, l’únic requisit és tenir 18 anys el primer dia del curs. Aquest curs consta d’una part lectiva presencial i d’una altra part habitualment no presencial, unes pràctiques i un treball o memòria de pràctiques.

I per obtenir-la com a director d’activitats d’educació en el lleure, tot el requisit és el mateix: els 18 anys. Ara bé, els alumnes que tinguin el títol de monitor o una titulació superior amb experiència s’estalvien cursar dos mòduls dels quatre que té el curs de directors.

De cares a tenir el títol per l’estiu vinent sempre és molt millor fer el curs intensiu per les vacances de Nadal que no pas per les de Setmana Santa. Aquest cursos requereixen d’uns treballs i unes pràctiques que s’han de fer un cop finalitzada l’etapa lectiva presencial i quan es fa el curs per Setmana Santa molts de cops no hi ha prou temps per tenir el títol per l’estiu.
Les escoles, com l’Escola l’Empordà, que són escoles oficials d’educació en el lleure reconegudes i habilitades per la Generalitat de Catalunya per impartir el cursos reglats de monitor/a i director/a d’activitats de lleure, donen opció a l’obtenció del títol oficial de monitor i de director i a constar al futur Registre Oficial de Professionals de l'Educació en el Lleure de Catalunya en la modalitat de director o monitor d'activitats d'educació en el lleure, esmentat el decret regulador.

Aquest són els cursos de director/a que tenim previstos per aquest curs 2017-2018

Jordi Iglesias
Director de l'Escola l'Empordà

Comentaris

  1. M' agradaria que us plantegessiu fer el curs de director/a íntegrament on-line, moltes persones amb força més de 18 anys, treballant en diferents àmbits de l' educació no podem accedir a aquests estudis per manca horaria, normalment degut als horaris de la feina.
    Gràcies
    M.Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ens ho hem plantejat, però la Generalitat ho té prohibit expressament. És a dir que cap de les escoles oficials el podem impartir on-line

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?