El Departament d'Ensenyament està actualitzant el decret que regula els menjadors escolars,

El departament està revisant el decret que des de fa 20 anys regula els menjadors escolars i en què no consta, per exemple, quina ràtio de monitors hi ha d'haver per atendre els nens adequadament

El Departament d'Ensenyament està actualitzant el decret que regula els menjadors escolars, que no es revisa des de l'any 1996 i que fonts de la conselleria consideren que ha quedat "obsolet". Entre els aspectes que s'estan estudiant, hi ha els criteris per establir quants monitors hi ha d'haver per menjador escolar, així com també el preu màxim del menú. En aquests moments, el procés d'actualització del decret està en fase de consulta amb les associacions de pares i les empreses que presten el servei. L'objectiu d'Ensenyament és que s'arribi a un "consens social" i que el decret es pugui aprovar a finals d'any per posar-se en marxa en el curs 2018-2019.

Segons les mateixes fonts, un dels objectius de l'actualització que s'està estudiant és millorar la contractació pública i l'altre és donar més seguretat jurídica als serveis. Per exemple, es vol evitar que una associació de pares pugui contractar un servei de menjador d'una empresa sense que hi intervingui una administració. Ara, aquesta situació es dona en poques ocasions, però es vol millorar el marc jurídic perquè no sigui possible.No es preveu que el decret fixi un preu màxim, però sí que inclogui un mecanisme tècnic que calculi aquest preu, que ara porta 10 anys congelat. Les empreses que presten el servei reclamen que el preu s'incrementi, però Ensenyament vol incloure al decret els criteris d'avaluació que després serviran per determinar si cal augmentar-lo o no.

Precisament sobre el preu màxim del menjador escolar, una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va admetre que aquest preu, fixat des del 2007 en 6,20 euros, no és econòmicament viable. L'Associació Catalana d'Empreses del Lleure, l'Educació i la Cultura (ACELLEC), ho va portar a la justícia. 

Un altre aspecte que s'està estudiant és el de la ratio de monitors per menjador. També es preveu que el decret defineixi uns criteris generals, sense concretar-ne un número.El nou decret també mirarà de mostrar "sensibilitat a la diversitat" actual en els menús, tenint en compte aspectes culturals o bé altres de sanitaris, com les al·lèrgies alimentàries. També es buscarà millorar la supervisió de la qualitat i la higiene amb més inspeccions.

Font: ACN Barcelona

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?