Primer curs de vetlladors i vetlladores que es fa a Figueres

El curs de vetlladors i vetlladores està especialment orientat a persones que donen suport a l’autonomia d’infants i joves amb un alt grau de dependència

Curs de vetlladors i vetlladores realitzat a Figueres el juliol de 2016

L’Àrea d’Ensenyament i Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Empordà atenent una petició signada per 18 alumnes del curs de Monitors i monitores de menjadors escolars que es va fer aquet passat mes de desembre, ha organitzat per a aquesta primera quinzena de juliol un curs d’Auxiliar d’educació especial, més conegut amb el nom de vetllador i vetlladora escolars.

Aquest curs que s’ha realitzat a les pròpies dependències de la seu del Consell comarcal, ha estat impartit per l’Escola d’educadors i educadores en el Lleure l’Empordà, i ha estat dirigit pel doctor Josep M. Garcia Balda

L’auxiliar d’educació especial (vetllador i vetlladora), popularment anomenat vetllador o vetlladora escolar és una figura que en els darrers anys ha tingut i està tenint una presència activa en els centres escolars, dins d’allò que coneixem com centres ordinaris, i en el marc d’una escola inclusiva.

El principals destinataris d’aquest curs han estat monitors i directors d’activitats d’educació en el lleure i personal de suport a l’aula; persones que tenen la formació del curs de monitors de menjadors i transport escolar; altres educadors que treballen o que hagin treballat en entorns educatius i l’atenció a les persones amb discapacitat. Bàsicament ha estat adreçat a qualsevol persona que tingui interès en treballar amb alumnes amb necessitats educatives especials. En concret han realitzat aquest curs una trentena de persones.

Es tracta d’un curs que dóna les eines i els coneixements per tal d’aprofundir, en el marc d’una escola inclusiva, en l’atenció i cura dels infants amb necessitats educatives especials orientat a donar suport a l’autonomia dels infants i joves amb un alt grau de dependència, per tal que puguin participar en totes les activitats acadèmiques. 

El plantejament del curs es fa des de l’abordatge teòric i pràctic de la figura del vetllador i vetlladora i el seu paper a l’escola d’avui. 

Els alumnes que han superat el curs han rebut un diploma i carnet d’ Auxiliar d’Educació Especial (vetllador i vetlladora) emès per una escola oficial d’educadors i educadores d’activitats de lleure reconeguda per la Generalitat de Catalunya. (Títol propi de l’Escola l’Empordà)

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?