CONFERÈNCIES: GESTIÓ, FISCALITAT I TRANSPARÈNCIA EN LES ASSOCIACIONS (ESAL)

CONFERÈNCIES DE GESTIÓ, FISCALITAT I TRANSPARÈNCIA EN LES ASSOCIACIONS (ESAL)    

L'Escola l'Empordà està col•laborant amb la Diputació de Girona, el Col•legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya i diversos ajuntaments de les comarques gironines per difondre mitjançant diferents conferències com afecta a les associacions la recent reforma fiscal i la llei de transparència.

A partir del 2015 moltes associacions i altres entitats sense ànim de lucre es veuran obligades a presentar impost de societats i aquestes xerrades van destinades a donar a conèixer aquestes novetats.

Les conferències que està impartint l'Escola d'Educadors en el Lleure l'Empordà tenen una durada d'unes dos hores i a més de les novetats fan una repassada a les obligacions bàsiques i les obligacions fiscals que estan sotmeses les associacions.
Les associacions són entitats sense ànim de lucre, constituïdes voluntàriament per tres o més persones per complir una finalitat d’interès general o particular, per mitjà de la posada en comú de recursos personals o patrimonials amb caràcter temporal o indefinit.

Com a norma general, les associacions són agrupacions que es creen amb fins socials. Els promotors i els seus membres comparteixen un determinat objectiu (cívic, cultural, esportiu, etc.) i es nodreixen econòmicament de quotes que abonen els associats i de subvencions que puguin obtenir per realitzar els fins que promouen. Sota aquestes premisses, poden les associació realitzar activitats econòmiques?

Les associacions poden dur a terme activitats econòmiques accessòries o subordinades a llur finalitat si els rendiments que se'n derivin es reverteixen a la pròpia entitat. Sense poder repartir aquests beneficis entre els associats (Article 321-1 Llibre Tercer del Codi Civil de Catalunya)

Per posar un exemple imaginem una associació cultural que organitza un bar per la festa major del seu poble. Aquesta seria una manera d’obtenir ingressos a través dels beneficis obtinguts per aquests serveis. Això és perfectament legal, però sempre que aquests beneficis es destinin a les activitats pròpies de l’associació sempre tenint en compte que aquesta activitat és una activitat econòmica i malauradament Hisenda en vol els impostos corresponents.
Si esteu interessats en organitzar una conferència a la vostra població podeu contactar jordiiglesias@escolaemporda.cat / 615820044

+info: Informació general de les conferències

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?