Ja està disponible en línia la nova edició d’Anem preparats 2014, per organitzar les activitats d’educació en el lleure

Ja està disponible en línia la nova edició d’Anem preparats 2014, per organitzar les activitats d’educació en el lleure

Al web de la Direcció General de Joventut ja s’hi pot trobar la nova edició d’Anem preparats 2014, una publicació que ofereix informacions i consells per organitzar activitats d’educació en el lleure amb menors de 18 anys: normatives que regulen aquestes activitats; mesures de prevenció, salut i seguretat (emergències, incendis, primers auxilis, etc.), consells de protecció del medi ambient i telèfons i adreces d’interès.

A l’edició d’enguany, a proposta de la Direcció General de Protecció Civil, s’hi ha afegit un conjunt de mesures preventives i accions per portar a terme davant de situacions d’emergència. Estan recollides a l’apartat “Prevenció, Salut i Seguretat” amb la finalitat que es conegui, de forma més entenedora, com s’ha d’actuar davant una incidència.

No obstant, aquesta guia no és un text normatiu, per la qual cosa s’insta als responsables de les activitats que en cas d’emergència segueixin sempre les indicacions dels agents rurals, Mossos d’esquadra, agents de protecció civil, personal sanitari, bombers o d’altres agents de l’autoritat.

Les entitats organitzadores d’activitats d’educació en el lleure (associacions educatives juvenils, caus i esplais, entitats i empreses de serveis educatius de lleure, ajuntaments i AMPA) són les destinatàries d’Anem preparats 2014, que pretén assegurar la qualitat de l’activitat, vetllar per la seguretat i la integritat física de les persones participants i alhora garantir el respecte pel medi natural que les acull.

Més informació: Guia Anem preparats 2014

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?