El conseller Cleries lliura el carnet de monitor d’educació en el lleure número 100.000

A l'acte hi ha participat activament l'Escola l'Empordà

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, va lliurar el carnet de monitora d’educació en el lleure número 100.000 a Neus Querol. La festa per commemorar els 30 anys de regularització de la formació en l’àmbit de l’educació en el lleure, es va celebrar al Palau de la Música Catalana on van assistir més de 500 alumnes, monitors, caps escoltes i directors d’entitats i associacions.

Durant l'acte, el director general de Joventut, Toni Reig, va destacar que el fet d’haver arribat als 100.000 monitors “demostra que a Catalunya l’educació en el lleure no és una anècdota; al contrari, és una tasca educativa i social de primer ordre, tant en termes quantitatius com qualitatius”. En aquest sentit, el director general de Joventut també va afegir que “aquest títol oficial de monitor/a és un segell de qualitat i una garantia de professionalitat”.

La Direcció General de Joventut (DGJ) del Departament de Benestar Social i Família ha supervisat durant 30 anys la formació i ha entregat el diploma a un total de 100.000 monitors i monitores i a 15.772 directors i directores de lleure.

Una delegació de 10 persones de l'Escola l'Empordà va assistir a l'acte. 

Actualment, a Catalunya hi ha 30 escoles que estan reconegudes per la DGJ i que imparteixen cursos i formen a nous dirigents per a la consecució del títol de monitor/a o de director/a. En total, el curs de monitor/a consta de 275 hores (100 hores teòriques, 150 hores pràctiques, i 25 hores d’elaboració d’un treball), i garanteixen la consecució d’uns coneixements homogenis i de qualitat en els àmbits metodològic, d’habilitats personals i de capacitats pedagògiques.


10 professors i professores de l'Escola l'Empordà van assistir a l'acte al Palau de la Música Catalana. La delegació encapçalada per Jordi Iglesias, director de l'escola i Rubèn Fornós, president de l'entitat va estar composada també per Eva Fornós, Ester Carbó, David Fornós, Salvi Ferrer, Quim Díaz, Rosa Quiñones, Xavi Giró i Joan Danés. Cal destacar que l'Escola l'Empordà celebra l'any vinent els seus 15 anys de vida, 15 anys formant monitors i monitores.

L’acte, conduït per la presentadora del Club Súper 3, Neus Ballbé, també va comptar amb la participació del professor de Ciències Socials d’Esade, Josep Maria Lozano entre d'altres. Per acabar, es va organitzar un concert a càrrec de Joan Crosas i Manel Camp, que van interpretar cançons del grup ‘Esquirols’, inclosa la famosa “Torna, torna Serrallonga”.


L'Eva Fornós de l'Escola l'Empordà al vídeo 100 “M”- 100.000 Monitors i Monitores

Durant l’acte s’han projectat els vídeos ‘30 anys, 30 escoles’, en commemoració de la tasca duta a terme pel teixit associatiu, i ‘10 testimonis-100M-100.000 monitors/es’, que repassen la trajectòria del monitoratge de l’educació en el lleure en el qual hi surt Eva Fornós, professora de l'Escola l'Empordà, un dels 10 testimonis que apareixeran al vídeo. Els vídeos ess poden veure al web de l’acte.


Quim Díaz de l'Escola l'Empordà

S'ha construït un mòbil gegant commemoratiu situat a la cúpula de la Direcció General de Joventut. El mòbil està composat amb 100 "M" i per això la Direcció General de Joventut ha volgut que la construcció del mòbil de les 100 “M” tingui un procés participatiu i ha demanat a entitats, escoles d’educació en el lleure que vulguin col•laborar decorant una d’aquestes 100 “M”. L'Escola l'Empordà ja va decorar la nostra "M" i s'ha encarregat de fer-ho en Quim Díaz, professor de l'escola i conegut artista d'scrap http://cosesdscrap.blogspot.com.es/ 



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?