LA 6A EDICIÓ D'EXPOJOVE GIRONA OBRE PORTES.

Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès han inaugurat aquest matí la 6a edició d’ExpoJove, el saló d’informació i orientació juvenil. Formació, treball i salut són els eixos d’aquesta edició que té com a objectiu principal donar suport als joves en la presa de decisions sobre el seu futur professional i laboral. ExpoJove, que estarà obert fins dijous, compta amb 52 expositors i s’hi esperen més de 6.000 visitants.

L’Alcaldessa de Girona, Anna Pagans, i la Presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, han inaugurat aquest matí el saló, acompanyades del Director General de Joventut de la Generalitat, Antoni Reig. En la inauguració, tots tres han coincidit a destacar l’ExpoJove com a espai de suport als joves en la presa de decisions. Antoni Reig ha remarcat, a més, que el saló “pot ser el punt de partida per a l’emancipació dels joves”. 

La 6a edició d’ExpoJove ha obert les portes aquest matí amb la visita dels primers estudiants que han recorregut els 52 estands del saló per orientar-se sobre el seu futur professional i laboral. Dins el palau de fires, els joves hi troben nformació sobre els itineraris que ofereix el sistema educatiu després de l’etapa d’ensenyament secundari obligatori. També poden seguir les diferents exhibicions d’oficis dels cicles formatius de les branques professionals que s’imparteixen a la demarcació de Girona i han pogut conèixer els estudis que ofereix la Universitat de Girona, l’Escola Universitària ERAM, cadascuna amb estand propi, o la resta d’universitats de Catalunya, agrupades en un estand del Consell Interuniversitari de Catalunya. 

A banda de formació, els joves també poden conèixer els sistemes d’accés al món del treball i informar-se sobre el Servei d’Ocupació de Catalunya o els programes que s’ofereixen des del Departament d’Empresa i Ocupació. 

Al saló, els visitants també hi troben informació i atenció personalitzada des de diferents entitats i institucions com el Departament de Salut, l’Agència Catalana de la Joventut, els Mossos d’Esquadra, diferents instituts i escoles d’idiomes, els ajuntaments de Salt i Girona o el mateix Consell Comarcal del Gironès. 

Fira de Girona i el Consell Comarcal del Gironès esperen més de 6.000 visitants en els 3 dies que durarà el saló. D’aquests, uns 4.500 seran estudiants de 4rt d’ESO, mentre que uns 1.300 estudien Batxillerat i la resta, cicles formatius de grau mitjà i superior.

L’ExpoJove se celebrarà fins dijous i obre cada dia de 2/4 de 10 del mati a 2/4 de 7 de la tarda.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?