Primera jornada formativa de l’Escola l’Empordà per als seus professors

El dissabte i diumenge 26 i 27 de setembre, l’Escola d’educadors en el lleure l’Empordà ha portat a terme la 1a Jornada de Formació per als professors titulars de la mateixa a la casa de colònies Can Què d’Esponellà a la comarca del Pla de l’Estany.

La jornada ha estat estructurada en diversos blocs formatius dels que hem de destacar tot el que fa referència a la Sala de Professors virtual, que aquesta escola posa en marxa a ple rendiment aquest curs, i la consolidació de l’Aula Oberta, l’espai virtual on els alumnes es relacionen administrativa i acadèmicament amb l’escola.

També es va centrar l’atenció amb el treball en xarxa que des de ja fa un any es va implantar en els cursos de monitors i directors d’activitats infantils i juvenils de lleure, activitat que obliga als alumnes a relacionar-se a través del correu electrònic. A més de fer una avaluació de l’experiència del curs passat, s’han treballat noves idees per incentivar el treball en xarxa en l’alumnat.

En aquestes jornades formatives a més de tractar diversos temes de gestió administrativa s’han treballat les habilitats i els recursos comunicatius que fan que un professor pugui relacionar-se el millor possible amb els alumnes dins l’aula, i donat que el participant a la jornada més “inexpert” ja porta més de 5 anys de professor a l’escola, ha estat més un intercanvi de conceptes i recursos que no pas una classe o un taller on es presenten novetats.

I des d’un punt de vista estrictament acadèmic la gran novetat va consistir en la presentació d’una nova modulació del curs de monitors, incorporant-hi nous continguts i adaptant-hi els tradicionals. Tot i que aquesta modulació per motius pràctics ha estat redactada per l’equip directiu acadèmic de l’escola, hi ha intervingut en la seva elaboració tot els professors titulars de l’escola des de cadascun dels seus àmbits d’actuació.

A aquestes jornades també hi van assistir les parelles dels professors i els seus fills, que van gaudir d’un cap de setmana tranquil i dels jocs de taula de la pròpia escola i de particulars que es van portar expressament.

Al vespre, després de sopar, es va aprofitar per explicar de forma pràctica com era la classe de cançons i danses fent participar a professors i acompanyants de forma activa com si d’alumnes es tractessin.

Aquesta jornada de formació ha estat valorada molt positivament pels participants tant pel treball realitzat i les conclusions extretes com per l’organització que ha estat dinàmica i ha aconseguit compaginar l’activitat lúdica amb el treball.

Peu de foto: Professors de l’Escola l’Empordà participant de la Jornada Formativa

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Qui està obligat per llei a sol·licitar el Certificat negatiu del Registre de Delinqüents sexuals? Tot el cal saber sobre el Registre de Delinqüents Sexuals

El model integral del lleure educatiu

Quina titulació han de tenir els monitors i les monitores dels menjadors escolars?